Over mij

Liefde

Ik ben Cathy Luhulima Lichtenberg, verliefd en getrouwd met Ben, mijn levenspartner. Daarnaast ben ik moeder van een knappe zoon en een prachtige dochter. En inmiddels mag ik genieten, als jonge oma, van een mooie, lieve kleindochter. Ons huis heeft veel stormen doorstaan en is juist mede daardoor een echt thuis geworden. Een thuis waar je jezelf mag zijn. Waar je GODS Liefde kan ervaren.

Licht

Van huis uit ben ik opgevoed met het Christelijk geloof. Als kind leerde ik te praten en te luisteren naar GODS stem. Ik heb mijn gesprekken met GOD altijd ervaren als bijzondere Lichtpunten in mijn leven.

Leven

In mijn tiener- en jeugdjaren was ik ontzettend rebels en heb ik veel foute keuzes gemaakt. Zowat alles wat GOD verboden heeft, heb ik gedaan. Met alle gevolgen van dien. Ja, zelfs bijna tot de dood. Maar getrokken door Zijn Liefde, werd ik gered en leerde bewust te kiezen voor het Leven.

Rust

En dat was de beste keuze die ik kon maken. Vanaf dat moment leerde ik GOD te betrekken in alles. Ondanks de ups & downs gaf Hij mij de innerlijke Rust, die ik zo nodig had.

Vrede

Door GOD elke dag te betrekken in mijn Leven en Hem te vragen om raad en advies, ervaarde ik zelf dat GOD, inderdaad, altijd het beste met je voor heeft. Ik vind het een groot voorrecht en zo bijzonder dat GOD naar mij wilt omzien en voor mij wilt zorgen. Het is zo geruststellend, dat Hij Zijn Vrede in mijn hart en gedachten wilt plaatsen, elke keer weer.

Vreugde

Ik ben dan ook een blij en dankbaar mens. Al mijn zorgen en lasten, al mijn pijn en moeiten, ja, al mijn vragen en twijfels breng ik bij GOD. Zo leer ik meer en meer te vertrouwen op Hem. Hij is mijn Hemelse Vader, mijn Beste Vriend, mijn Levensgids. Hij is mijn Vreugde en mijn Kracht. Echt waar! Het is gewoon geweldig om GOD Vreugde terug te kunnen schenken.

Vrijheid

Elke dag leer ik te leven in de Vrijheid, die GOD mij geschonken heeft. Vrij van verslavingen. Vrij van slechte gedachten en verkeerde patronen. Vrij van negativiteit. En boven alles leer ik te genieten van het Leven.

Persoonlijke overwinningen

  • Hoe om te gaan met rouw na het verlies van mijn baby, vader, moeder, broer, vriendinnen. In al mijn rouwprocessen heb ik geleerd om mijn verdriet en gemis een plaatsje te geven.
  • Hoe verlost te worden van mijn verslavingen aan drugs, drank en seks. Ik heb geleerd om mijn leven niet meer te laten bepalen door zaken, die mij proberen te vernietigen.
  • Hoe verder te gaan na mijn scheiding. Ik heb ondervonden, dat ik echt gelukkig kan zijn met de partner die voor mij bestemd is. Inmiddels zijn we 35 jaar bij elkaar en hebben we ons 25-jarig huwelijksjubileum mogen vieren. Hoe bijzonder is dat!
  • Hoe blij en dankbaar te zijn met mijn leven. Ondanks of juist door de stormen en diepe dalen heen ben ik er sterker uitgekomen. Het heeft me juist gevormd tot de persoon die ik nu ben!
  • Hoe mijn koers te bepalen en regie te nemen over mijn eigen leven. Van bijstandsmoeder naar een carrière als gemeenteambtenaar. En nu bewust te kiezen om het roer om te gooien en te gaan voor een coachpraktijk!

Terwijl ik perioden uit mijn eigen leven de revue laat passeren, kan ik concluderen dat het leven van mij een ervaringsdeskundige heeft gemaakt op vele vlakken.

Ik heb ervaren dat het Leven zélf de beste leerschool is en GOD mijn persoonlijke Coach en Counselor! En dat ik zelf verantwoordelijk ben voor de keuzes die ik maak! Gelukkig mag ik GOD in alles betrekken en Hem vragen om wijsheid. En zo leer ik Hem in alles te kennen. Echt, het is zo bijzonder een persoonlijke relatie te ontwikkelen met GOD de Vader, GOD de Zoon en GOD de Heilige Geest.

Neem de regie over je leven in handen!

Wil jij jouw verantwoordelijkheid ook oppakken? En wil je leren te genieten van het Leven? Dan help ik je graag. Gelukkig hoef je niet alleen door het leven te gaan!

Ik ben ervan overtuigd, dat het belangrijk is om verbonden te zijn bij GODS huisgezin, waar je Zijn Liefde kunt ervaren. Eveneens van belang is, dat de zuivere leer van Jezus Christus wordt onderwezen en je Bijbelse principes leert toe te passen in het dagelijks leven. Ik ben aangesloten bij het kerkgenootschap Christian Champions Ministries (CCM), dat zelfstandig functioneert en onder covering heeft gestaan van een Apostolic International Network, genaamd Representives Of Christ Kingdom (ROCK).

Ben je op zoek naar een gemeente? Of wil je eens een kijkje komen nemen en proeven wat een gemeenteleven zo kan inhouden? Je bent van harte welkom bij de LIVE Meetings gehouden in het Dorpshuis Asperen, Van Langerakstraat 6 in Asperen. 

Alpha Youth Leerdam

Heb je verschillende vragen over het leven? Vragen waar je graag serieus over wilt praten? Speciaal voor jongeren starten we vanaf februari 2022 in Leerdam een nieuw project: Alpha Youth Leerdam. 

Alpha Youth Leerdam bestaat uit 10 interactieve bijeenkomsten en één weekend waarin je open kunt praten over de basis van het christelijk geloof. Het is gratis, gezellig en zonder gedoe.

 

Met andere jongeren ga je, tijdens die meetings, op zoek naar antwoorden. Je eet eerst gezellig samen. Daarna luister je naar een kort, inspirerende filmpje en praat je daar met z’n allen over door. Geen vraag is te gek om te stellen.

Neem eens een kijkje op de volgende site: https://www.alphayouthleerdam.nl/

Voor meer informatie kan je ook naar de site van alphayouth.nl

Maar wie de Here verwachten, putten nieuwe kracht; zij varen op met vleugelen als arenden; zij lopen, maar worden niet moede; zij wandelen, maar worden niet mat.

GODS Belofte | Jesaja 40 : 31

Let's connect!

Ben je geïnteresseerd in mijn verhaal?
Neem contact met me op voor een persoonlijk gesprek of volg mij op Social Media.